top of page

Sint Hubertus viering

De Sint Hubertus viering in Wiemesmeer gaat al meer dan 75 jaar terug. Ze is gestart als een feest van de Limburgse boswachters en is uitgegroeid tot een Wiemesmeers volksfeest. Nog steeds kan u elke 3 november terecht in de vieringen in de Sint Jozefskerk.

Vieringen

8.00 Jagersmis

In de jagersmis is iedereen met zijn hond welkom in de Sint Jozefskerk.

De mis wordt opgeluisterd door de Duiste hoorngroep Horrido uit Lanklaar, en onze eigen Franse hoornblazers De koninklijk gezellen van Sint Hubertus.

Tijdens de viering worden de traditionele St Hubertus broodjes gezegend en uitgedeeld. In deze viering worden de aanwezige honden gezegend.

 

9.30  Zutendaals mannenkoor

Het Zutendaals mannenkoor verlicht het wachten en vergast u op een mini concert.

​10.00 Plechtige Hubertus viering

Deze wordt opgeluisterd door De koninklijke gezellen van Sint Hubertus. Tijdens de viering worden de traditionele St Hubertus broodjes gezegend en uitgedeeld.

Zegening

11.00 Zegening ruiters, paarden en koetsen

Ruiters en koetsen verzamelen op het Sint Hubertus plein voor de jaarlijkse zegening. Deze wordt uit gesproken na de toespraak van onze burgemeester en onze voorzitter.

Jachtstoet

Na de zegening vertrekken we van het Sint Hubertus plein naar de Lourdesgrot.

Een jachtstoet houdt in dat de honden voorop gaan, gevolgd door hun begeleiders en jachthoorn blazers. Daarna volgen ruiters en koetsen. Het aanwezige publiek sluit aan na de koetsen.

12.00 Zegening woud

We verzamelen op de parking van de Lourdes grot. Daar volgt na een mini concert van het Zutendaals mannenkoor en onze jachthoornblazers de zegening van het Woud.

Ruiters en koetsen kunnen daar starten op een van de routes.
 

IMG_5553.JPG
bottom of page